Cupping terapi

Jeg tilbyder ud over akupunktur også cupping massage.

Cupping er ligesom akupunkturen også en del af den kinesiske medicin, og den er ligeså dateret til en mere end 2000 år gammel behandlingsform.

Man anvender her i Danmark mest plastickopper, men der fremstilles også kopper i glas, bambus og ler. Formålet med cupping er, at der skal skabes et vakuum i koppen, så huden trækkes op i koppen og den bevæges frem og tilbage henover et område på kroppen (arme, ben og ryg). Man opnår på denne måde en drænage til flytning og udrensning af toksiner og affaldsstoffer.

Der er forskellige typer af behandlinger, alt afhængigt af hvad problemet er. Jeg anvender dog primært stationær cupping hvor man lader koppen sidde i 5-10 min. på et bestemt akupressurpunkt eller muskelknude. Flyvende cupping hvor man sætter koppen og hurtigt fjerner den igen, hvilket man gentager mange gange for at fjerne toksiner og lindre muskelspændinger. Glidende cupping hvor man lader koppen glide frem og tilbage henover områder med mange muskelspændinger. Glidende cupping i 10-15 min svarer til ca. 1 times dybdegående almindelig massage.

 

Formål med cupping terapi:

  • Fjernelse af toksiner og udrensning af ophobede affaldsstoffer.
  • Smertelindring ved muskelspændinger.
  • Lindre og forebygger hovedpine.
  • Reducerer cellulitis (appelsinhud) og strækmærker.
  • Hjælper med hurtigere heling.

 

Cupping terapi er ikke en smertefri behandlingsform, ligesom traditionel massage heller ikke er de første par gange. Hvor meget den enkelte person mærker er afhængigt af, hvor kraftige muskelspændinger man har og mængden af affaldsstoffer der skal fjernes. Som oftest er det kun første gang det er værst, og derefter er musklerne godt løsnet. Der vil på de fleste kunne ses mærker efter behandlingen, men de forsvinder af sig selv efter nogle dage.